Afhankelijk van waar u zich in het programma bevindt kunt u op de verschillende manieren door de data zoeken.

De Zoekfunctie

De functie <Zoeken> kunt u op diverse manieren activeren:

    1. Vanuit het pull-down menu: Toon → Zoeken..
    2. Met de functie toets <F3>.
    3. Met de <Zoeken>  knop in de werkbalk.


Klik hier voor uitleg over de zoekfunctie.

Het zoekveld

Een aantal <Grids> beschikken over een <Zoekveld> . Deze bevindt zich dan rechtsboven in het scherm. Dit veld zoekt naar lettercombinaties die u intypt. Dit kan aan het begin, midden of eind van een naam zijn. Als u vervolgens op de <Zoek volgende>  knop klikt (of de functie toets <F9> indrukt), wordt het eerst gevonden resultaat in het Grid geselecteerd. Klik nogmaals op de knop om het volgende resultaat te selecteren. U kunt, na het klikken op de knop, ook het pop-down menu in het zoekveld openen (met de <▼> knop). Hier worden de eerste 50 resultaten getoond. Kiezen uit dit menu opent gelijk het geselecteerde resultaat.

Onlangs geopend

Een aantal <Grids> beschikken over een <Onlangs geopend> pop-down menu. Deze bevindt zich dan rechtsboven in het scherm. Dit is een chronologisch overzicht van alle onlangs geopende records. Klik op de <▼> knop en kies vervolgens een item uit het menu om het betreffende record te openen.

Doorzoeken

Met de <Doorzoeken> functie (pull-down menu bovenin) kunt u geavanceerdere zoekopdrachten maken. Uitleg hierover kunt u hier vinden.

Created with the Personal Edition of HelpNDoc: Write EPub books for the iPad